סוגיית הבדידות בגיל המבוגר משמעותית מאד.
לדעתי, חובתה של המשפחה (במידה וקיימת) לדאוג להפיג את בדידות בן משפחתם ע"י ביקורים וטלפונים
כמו כן, ניתן לערוך קורסים של שימוש באמצעים טכנולוגיים כגון: זום, צאט, וואצאפ, שיחת וידאו לגיל המבוגר ובכל למנוע מהם את התסכול שעלול להיגרם מהקושי בשימוש בטכנולוגיה, שימוש בטכנולוגיה יכולה לגרום להפחתת תחושת הבדידות את האדם המבוגר ע"י שיתופו בקבוצות דיון בצ'אט או בוואצאפ , סדנאות שנערכות בזום ועוד'….
כמובן שהפתרון היעיל ביותר הוא יצירת אינטראקציה עם אנשים פנים אל פנים ולכן אני חושבת שעל המדינה מוטלת החובה להנגיש את האפשרות לצאת מהבית ולפגוש אנשים ,במועדונים, במרכזי יום, ואפילו בתור לבנק.
שירה נחמה זנגולסז
לעניות דעתי, כניסת הטכנולוגיה לחיינו מהווה פתרון טוב והכרחי במצבים רבים של בדידות בכלל ובקרב זקנים בפרט. היכולת של מבוגרים בודדים לעשות זום ולראות בלייב את משפחתם הגרים רחוק ואף מעבר לים מוסיפה להם חיות ושמחה. המדיות החברתיות דרכן הם יכולים להיכנס לעולמם של הצעירים ולהרגיש מחוברים אליהם, הנגשות שניתן לעשות בעזרת טכנולוגיה ועוד. לסבתי קנו טלפון חכם שכל כולו מיועד לגיל השלישי יש בו וואצפ משחקים דרכו היא נשארת מחוברת למשפחה מעבר לטלפונים מזדמנים.
B3 אלישבע
אני גם חושבת כך, הטכנולוגיה יכולה לסייע רבות לאנשים המבוגרים, יכולה להעסיק אותם ובכך להפיג את הבדידות. אנו יכולים להיות עדים לכך שהגיל הצעיר מחובר לטלפון שלו ועסוק בו כל היום, אכן לדעתי זה יכול להוות פתרון לגיל השלישי.
A2 חני
צריך לזכור שהרבה מאוכלוסיית המבוגרים אינה מתמצאת באופן השימוש בעזרים טכנולוגיים ולכן דבר ראשון צריך לוודאות שהם מבינים כיצד משתמשים בעזרים טכנולוגיים ואז ניתן להם להשתמש בהם כדי שזה יוכל להקל על הבדידות שהם חווים.
B3 אביגיל
לדעתי בגילאים אלו יש בדידות ממש קשה שמשפיעה גם על התפקוד והזקנה ולכן צריך להשקיע במשאבים ולדאוג לפעילויות חברתיות ואינטרקציות עם סביבה אנושית